måndag 29 juni 2009

Ett steg framåt,två tillbaka!

Nu börjar det väl hända något på bygglovsfronten iallafall! Har fått hem reklam m.m från olika företag som har med husbygge att göra,så det är väl registrerat att vi ansökt iallafall! :) 

MEN fick ett brev från kommunen där det stod att vi behövde komplettera ansökan med ritning åså på uthuset! Eftersom vi inte planerat att ha något uthus så ringde vi och hörde vad dom menade! Tydligen så är det lagstadgat att man måste ha ett uthus,vilket vi inte hade en aning om och ingen som informerat om detta! För finns det inge förråd i huset så måste man ha ett uthus,till gräsklipparen m.m. Så vi ritar väl dit en friggebod på 15m2 så dom blir nöjda! Men då åker väl våra papper ner underst eller så i bunten me bygglov,så det tar ännu längre tid!
Jaja får väl hoppas det inte tar alltför lång tid!

                                                             Glad Sommar! 
/Bodil

2 kommentarer:

  1. Hej! Får jag fråga vad erat husbygge kommer kosta? Har varit inne på smålandsvillan hela tiden men hittade nyligen till björklidenhus, som verkar vara bra. Vad säger ni om björklidenhus? /Monica

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Vi ha precis som er varit inne på smålandsvillan, men backade på det huset pga högt pris, låg byggstandard och ett kundbemötande som inte ingav förtroende!
    Det tog ett tag för oss att få upp ögonen för björkliden pga deras tråkiga katalog och hemsida, men beslutet var enkelt när vi träffat deras säljare och sett visningshuset!
    En av björlidens bra saker är att de har väldigt tydliga priser, när man väl frossat i tillvalslistan vet man exakt hur mkt huset kommer att kosta. Viktigt att notera är att priset i prislistan faktiskt är priset på ett komplett färdigt hus med grund och väldigt hög standard, till skillnad från de flesta andra tillverkares priser.
    Så huset kan du lätt få ett tydligt pris på, sen tillkommer kostnader för pappersarbetet, tomten och planering, vatten, el, telefoni etc.
    Och dessa kostnader är väldigt individuella, främst beroende vart man tänker bygga, så att kika på någon annans (våra) kostnader är en genväg som tyvärr kan vara ganska missvisande!
    Men är ni inne på björklidenhus så är ni enligt vår erfarenhet, så här långt, helt rätt! De har väldigt hög standard i förhållande till priset, och iom det så är de faktiskt billigare än sina närmaste konkurrenter tex smålansvillan, sjödalshus, älvsbyhus mfl.! Björkliden är dessutom väldigt flexibla till skillnad från konkurrenterna du kan få huset nästan hur du vill och göra alla ändringar du kan tänka, ingenting verkar omöjligt! Att björklidens folk sen är trevliga att ha att göra med (i uppsala iaf) skadar ju inte!
    Så enligt oss är det bara att boka möre med en säljare, helst i ett visningshus, beroende på vart ni bor!
    Återkom gärna, med fler frågor, om du inte fick svar på de du ville, eller för att berätta hur det går för er!
    MVH Jonny

    SvaraRadera